Official web site of
The City of Bijeljina

Постојеће противепидемиолошке мјере продужене до 15. децембра
На 34. ванредној сједници Градског штаба за ванредне ситуације, одржаној телефонским путем 3. децембра 2021. године, закључено је да је епидемиолошка ситуација на подручју Града Бијељина и даље неповољна. Тренутно активних потврђених случајева позитивних на вирус корона је 691, док је 40 лица хоспитализовано. Донијета је Наредба о обавезном провођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) на територији Града Бијељина, којом су постојеће мјере продужене до 15. децембра 2021. године.
 
Наредбом је извршено усклађивање мјера са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације за спровођење мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској од 02. децембра 2021. године.
 
С обзиром да је епидемиолошка ситуација на подручју Града и даље неповољна апелује се на грађане да се у што већем броју вакцинишу против вируса корона.
 
Све васпитно-образовне установе на подручју Града Бијељина, сходно Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и Наредбом Градског штаба за ванредне ситуације, обавезне су да о епидемиолошкој ситуацији (појави вируса) редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе Републике Српске и Градски штаб за ванредне ситуације, преко Одјељења за друштвене дјелатности Градске управе Града Бијељина.
 
Налаже се Одјељењу за  инспекцијске послове и Одјељењу комуналне полиције Градске управе да, у сарадњи надлежном Републичком инспекцијом и полицијом, интензивно врше надзор над спровођењем мјера прописаних Наредбом Градског штаба о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) на територији Града Бијељина.