Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

POTPISAN UGOVOR O PODRŠCI PREDUZETNIŠTVU U GRADU BIJELjINA



Gradonačelnik Ljubiša Petrović potpisao je sa predstavnicima Investicijske fondacije IMPAKT iz Sarajeva Ugovor o partnerstvu na realizaciji programa podrške preduzetništvu kroz Projekat zapošljavanja mladih – Inkubator poslovnih ideja na području Grada Bijeljina.

„Odabraćemo deset samostalnih preduzetnika kojima će Fondacija IMPAKT i Grad Bijeljina kroz partnerski odnos dati priliku za razvijanje sopstvenog biznisa.  Fondacija IMPAKT izdvojiće za ovaj projekat do 50.000 konvertibilnih maraka, a Gradska uprava 40.000“, istakao je Petrović i dodao da je cilj lokalne uprave razvijanje samostalnog  preduzetništva, da bi se smanjila nezaposlenost, povećao bruto društveni proizvod i ublažile posljedice izazvane virusom korona.

„Želimo sa ovom Fondacijom  i Ambasadom Švajcarske u BiH da i ubuduće kroz partnerski odnos izdvajamo još veća sredstva i pozivam mlade ljude da prate javne pozive za podršku preduzetništvu, kako bi razvijali sopstvene biznis–ideje . Grad Bijeljina im u vezi s tim stoji na raspolaganju“,poručio je gradonačelnik Petrović.





Predstavnica Investicijske fondacije IMPAKT Mirela Omerović pojasnila je da je riječ o sveobuhvatnom programu podrške preduzetništvu, odnosno onima koji žele da pokrenu ili  unaprijede svoj biznis.

„Program obuhvata preduzetničku obuku, prezentaciju poslovnih ideja i izbor deset najboljih među njima, odnosno preduzetnike koji će dobiti bespovratnu finansijsku podršku u iznosu do 5000 KM, za pokretanje ili razvoj njihovih poslovnih poduhvata. Nakon toga slijedi pružanje stručne i mentorske podrške“, rekla je Omerovićeva.

Šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović podsjetila je da Gradska uprava Bijeljina u saradnji sa Fondacijom IMPAKT do sada finansijski podržala 17 novih preduzetnika i da je ovakav vid podrške građanima pri samozapošljavanju veoma značajan.

Preduzetnici koji žele da apliciraju za program moraju da imaju prebivalište na području Grada Bijeljina, kao i poslovnu ideju koju žele da razvijaju ili da unaprijede svoj biznis koji postoji do godinu dana od dana objave Javnog poziva krajem ljeta ili početkom jeseni.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu da dobiju u Gradskoj upravi, u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.