Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PUTNI POJASI U ZAPADNOM DIJELU GRADA BEZ KOŠENjA ZBOG NEODGOVORNOSTI PONUĐAČAZapadni dio grada Bijeljine ostaće bez uređenih putnih pojasa zbog neodgovornosti ponuđača za Ugovor o nabavci usluga “Košenje-uređenje putnih pojasa na području Grada Bijeljina“.
 
Nadležne službe Grada Bijeljina uredno su sprovele postupak javne nabavke za ovu uslugu. Nakon provedenog postupka, utvrđena je konačna rang lista: na prvom mjestu bilo je DOO „Majevica putevi“ sa ponuđenom cijenom u iznosu od 8.500 KM, a na drugom DOO „DiS Kompani“ sa cijenom od 10.450 KM.
 
Nakon, nedostavljanja potrebne dokumentacije od strane „Majevica putevi“, okvirni sporazum dodijeljen je ponuđaču koji je na rang listi odmah nakon ponude najuspješnijeg ponuđača - DOO „DiS Kompani“. Ipak, ovo preduzeće dostavilo je dopis da odustaju od potpisivanja Ugovora.
 
Ugovorni organi zbog ovakvih neozbiljnih ponuđača sve češće dolaze u bezizlazne situacije, zbog čega najveće posljedice snose građani, u ovom slučaju stanovnici mjesnih zajednica: Gornji Dragaljevac, Donji Dragaljevac, Srednji Dragaljevac, Gornji Magnojević, Srednji Magnojević, Donji Magnojević, Ljeljenča, Gornja Čađavica, Donja Čađavica, Srednja Čađavica, Zagoni, Gornji Zagoni, Brijesnica, Gradac-Stupanj, Vršani, Novi, Suvo Polje i Piperci.
 
Da bi se obnovio postupak ove Javne nabavke potrebno je dodatno vrijeme, što znači da u tom periodu neće biti košenja putnih pojasa u zapadnom dijelu grada.