Official web site of
The City of Bijeljina

Информација о стању водотока на подручју Града Бијељина дана 16.05.2019.годинe
У складу са Упозорењем Републичке управе цивилне заштите и закључцима Градског штаба за ванредне ситуације, Одјељење за борачко-инвалидску и цивилну заштиту – Одсјек за цивилну заштиту и даље  интензивно прати стање водостаја на подручју Града.
 С обзиром на то да у протекла 24 часа на подручју Града Бијељина није било кишних падавина,  и даље су у опадању водотоци мањих ријека.
Водостај ријеке Дрине такође је у опадању, јутрос у 06:00 часова на водомјерној станици Радаљ износио је 194 цм, односно, у протекла 24 часа, опао је за 51 цм. Редовна одбрана од поплава ријеке Дрине на подручју Семберије уводи се када водостај на водомјерној станици Радаљ достигне коту од +450 цм. Проток ријеке Дрине јутрос у 06:00 часова на ХЕ Зворник износио је 501 м³/сек.
Водостај ријеке Саве  је и даље у знатном порасту и јутрос у 06:00 часова висина водостаја на водомјерној станици Јамена износио је 938 цм, односно, у протекла 24 часа, порастао је за 75 цм. На водомјерној станици Рача, у 07:00 часова, висина водостаја износила је 571 цм, односно, у протекла 24 часа, забиљежен је пораст од 102 цм. Редовна одбрана од поплава у Семберији уводи се када водостај ријеке Саве у Рачи достигне коту од +650 цм.
Наставља се са даљим интензивним праћењем стања на подручју Града и даље је обавеза свих надлежних јавних служби и привредних друштава који су извршиоци задатака по Плану заштите и спасавања од поплава у Граду Бијељина да буду у пуној приправности како би по потреби могли ефикасно реализовати планиране задатке, с обзиром на то да је пораст водостаја ријека Саве знатан.