Official web site of
The City of Bijeljina

ПАНТЕЛИНСКА ТРПЕЗА 9. АВГУСТА


Због ванредних прилика у којима се тренутно налази Семберија, ове године ће славске свечаности у Бијељини бити скромније обиљежене и једини догађаји у организацији Српске православне цркве и Градске управе на Дан Светог Пантелејмона биће празнична богослужења у црквама, литија градским улицама и ломљење славског колача.

Ипак, у жељи да Дан Светог Пантелејмона, 9. августа, буде достојанствено обиљежен, Градска управа града Бијељина позива суграђане да на „Пантелинској трпези“ представе своје кулинарско умијеће и спреме посну храну прилагођену љетним условима.

Овај догађај биће такмичарског карактера, а стручни жири ће у једној категорији оцјењивати најврједније руке које су направиле најобилнију трпезу, у другој категорији ће се оцјењивати укус припремљене хране, док ће у трећој категорији мјерило бити визуелни садржај штандова који ће бити постављени на платоу испред Градске управе, након ломљења славског колача. За по три првопласирана учесника у све три категорије обезбијеђене су новчане награде, а спремљена храна биће дио послужења за учеснике литије и присутне грађане.

Заинтересовани учесници се могу пријавити на број телефона 055 233 170 од 7.00 до 15.00 часова или на адресу електронске поште: [email protected] до 7. августа 2023. године.