Official web site of
The City of Bijeljina

ТРГ КРАЉА ПЕТРА ЗАСИЈАО СТАРИМ СЈАЈЕМ РУКОТВОРИНА И СРПСКЕ ТРАДИЦИЈЕ



Данас је на градском тргу у Бијељини свечано отворена вишедневна манифестација „Тканица од злата, игра и заната“ која ће трајати од 5. до 23. септембра.

 - Ову манифестација ораганизујемо по први пут у нашем граду. Након данашњег отварања, сваки од дана трајања манифестације биће богат у садржају, а све са циљем очувања културне баштине и народног стваралаштва. Поред бројних учесника из нашег града, понoсни смо домаћини учесницима из Угљевика, Шапца, Лознице, Бање Ковиљаче и  других градова Србије – рекла је Цвија Крајишник, организатор манифестације.

Првог дана ове манифестације организовано је и такмичење, гдје ће у двије категорије бити оцијењене и награђене најљепше традиционалне трпезе и најљепши славски колач.

Бројне посјетиоце поздравио је и романијски здравичар, пјесник и књижевник Љутомир Рундић жељом да се Срби сложе, обоже и умноже, а манифестацију је након  тога свечано прогласио отвореном савјетник Градоначелника Бијељине Радиша Петровић.

- По први пут се манифестација овог карактера организује кроз вишедневне активности у нашем граду. Сви суграђани који се одлуче да ову манифестацију посјете ће са сигурношћу уживати у богатом програму који је за њих 
 припремљен, а Градска управа ће свакако и даље подржавати рад удружења која се боре да, у модерном времену, отргну од заборава нашу вијековну традицију и обичаје, рекао је савјетник Петровић.

Овај септембар ће у Бијељини протећи у знаку манифестација, па ће тако поред „Тканице од злата, игре и заната“ грађани моћи да посјете и Свјетски куп хармонике, такмичење у пружању прве помоћи, као и активности у склопу недјеље урбане мобилности. Туристичка организација је све ове активности објединила под називом „Бијељински корзо“, најавивши музичке концерте, вечери поезије и још много културних пригода на задовољство свих грађана Семберије.