Official web site of
The City of Bijeljina

Градоначелник Мићић примио најмлађе суграђане



Поводом обиљежавања Дјечије недјеље, градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за малишане из Вртића “Чика Јова Змај” и замјеника Омбудсмана за дјецу Републике Српске. Том приликом указао је на значај права дјеце и потребу да она буду свјесна чињенице колико је важно да бринемо о њима.
“Градска управа у континуитету улаже напоре и средства у стварање што бољих услова за наше најмлађе, а они се прије свега односе на подршку вртићима и предшколским установама”, истакао је Мићић.
Он је подсјетио на неколико пројеката овог типа, које је финансирао Град.
“Изградили смо неколико обданишта, попут оног на Лединцима и у Дворовима. Ових дана ужурбано радимо и на изградњи вртића у Патковачи, а планирамо и проширење капацитета предшколске установе у Новој Јањи”, појаснио је градоначелник Бијељине. Када је ријеч о потребама дјеце, Мићић је најавио и скоро отварање Дневног центра за дјецу са посебним потребама при Центру за социјални рад, чиме ће им, како је нагласио, бити омогућена одговарајућа њега, а самим тим и помоћ њиховим родитељима.
 

Замјеник Омбудсмана за дјецу Јованка Вуковић истакла је да је циљ седмице посвећене дјеци да друштво постане осјетљивије за њихове потребе, односно препознавање њихове улоге и значаја.
„Канцеларија Омбудсмана за дјецу је већ  пуне двије године у овом граду и захваљујући подршци Градске управе она успјешно функционише. Оправдала је своје постојање самом чињеницом да родитељи и друга лица која примијете да су урушена дјечија права, могу директно да нам се обрате и укажу на проблем“,  рекла је Вуковићева. Навела је да је у првих девет мјесеци ове године било 83 пријаве на подручју регије, те да се углавном изналазе рјешења у најбољем интересу дјетета. Она је захвалила градоначелнику Мићићу на разговору, јер су размијенили идеје којима се ова област и положај дјеце могу унаприједити.