Official web site of
The City of Bijeljina

СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕНЕ ДВИЈЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСТОЈАЊА УДРУЖЕЊА „ЖЕНА“



У Јањи је свечано обиљежен значајан јубилеј Удружења жена „Жена“ - двадесет година постојања. Ово удружење је основано 2003. године, на иницијативу Фондације „Лара“, а броји 68 чланица.

Прије три године, у вријеме пандемије корона вируса, жене су се активино укључиле у новонасталу ситуацију и почеле шити маске за све суграђане, јер их је недостајало на тржишту. Окупљање овим поводом је резултирало идејом да осим маски жене крену и са израдом ручних радова који су касније представљени на бројним базарима.

Интересантан је податак да је „Жена“ организовала три мултиетничка базара, с обзиром на чињеницу да је и удружење мултиетничког карактера, као и средина из које потиче. На тим базарима је угостила бројне излагаче који су дошли из различитих дијелова БиХ.
Осим јубилеја, ово удружење има још један разлог за славље - одлуком Града Бијељина, на бесплатно кориштење на период од једне године овим вриједним госпођама из Јање уступљен је нови простор. Заједничким снагама и ангажовањем без новчане накнаде, оне су, са мајсторима и уз помоћ донатора, успјеле да, у рекордном року од три мјесеца, нови простор ставе у функцију.

Савјетник градоначелника Бијељине, Радослав Остојић, рекао је да је изузетно поносан на чињеницу да Град Бијељина са овим удружењем његује изузетно квалитетну сарадњу, те да ће и у будућности бити простора за подршку неким новим пројектима.
- Удружење „Жена“ иза себе има бројне значајне пројекте реализоване у корист локалне заједнице и окружења у којем егзистира - рекао је Остојић и додао да се нада да ће нови простор који је удружењу предат на кориштење допринијети бржој реализацији неких нових идеја које ће побољшати квалитет живота у локалној заједници.