Official web site of
The City of Bijeljina

ЈАКО НЕВРИЈЕМЕ ПОГОДИЛО БАЊИЦУ



Јако невријеме погодило је синоћ око 20.00 часова Семберију, а најтеже посљедице оставило је у мјесној заједнции Бањица, гдје се излила рјечица Тавна и други бујични водотоци, поплавивши неколико стамбених и помоћних објеката, амбуланту породичне медицине, просторије мјесне заједнице, као и пољопривредно земљиште. Бујица је оштетила и путну инфраструктуру, укључујући мостове, а на путеве и у домаћинства нанијела велике количине камена. У невремену је оштећена и електро-инфраструктура.

Машине за рашчишћавање су, по налогу градског Одјељења за стамбено-комуналне послове, од јутрос на терену и уклањају наносе са локалних путева.  

На терен су још у току ноћи изашли и припадници градског Одсјека цивилне заштите, а у сарадњи са Савјетом мјесне заједнице Бањица, на ово подручје биће упућена Комисија за процјену штета на објектима и пољопривредном земљишту, односно, стручна лица из Одјељења за стамбено-комуналне послове Градске управе ради утврђивања и санирања оштећења на путној комуникацији.

Градско Одјељење за пољопривреду ће формирати Комисију за процјену штете на пољопривредним усјевима, која ће утврдити штету у газдинствима у дијеловима Семберије погођеним невременом претходних дана.