Official web site of
The City of Bijeljina

У Доњим Загонима завршен пројекат изабран на Форуму грађана мјесних заједница


 
У оквиру друге фазе пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, реализован је пројекат “Изградња спортско-рекреативног комплекса у партнерској Мјесној заједници Доњи Загони“ који је, од стране грађана који живе у овој мјесној заједници, дефинисан као приоритетан на "Форуму грађана“ одржаном током 2022. године.
 
У склопу поменутог пројекта је изграђена нова теретана на отвореном, а њу чини  седам справа за вјежбање.  Кроз пројекат су, такође, омогућени  услови за активније укључивање младих у промоцију здравних навика и активнијег стила живота.  
 
Укупна вриједност пројекта износи 32.563,44 КМ (од чега су 30% донаторска средства, док 70% средстава и трошкови ПДВ-а представљају учешће Града Бијељина).
 
У име Градске управе, Одсјек за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина координира пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који има за циљ да унаприједи рад мјесних заједница, како би директно утицале на  локални развој кроз повећање учешћа грађана у дефинисању приоритета локалне заједнице, као и њихово укључивање у рад мјесних заједница и рјешавање локалних потреба.
 
Наведени пројекат је заједнички пројекат Владе Швајцарске и Шведске, а проводи га Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у Босни и Херцеговини уз партнерство са Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Владом Брчко дистрикта БиХ, Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Федералним министарством правде и оба ентитетска Савеза општина и градова.