Official web site of
The City of Bijeljina

ЕКО ДЕП ЖЕЛИ И ОТПАД ИЗ ДИСТРИКТА – ГРАДОНАЧЕЛНИК НАЈАВИО РАДИКАЛАН ОТПОР



Тема данас одржане конференције за медије градоначелника Љубише Петровића била је, између осталог, и новина у пословању јавног предузећа „Еко деп“ из Бијељине.
Градоначелник Петровић је том приликом рекао да није никаква новост да постоје бахати, корумпирани директори, које штити Скупштина града предвођена СНСД-ом и да је један од њих и директор ЈП „Еко деп“. 

- Поред свих малверзација за које смо га теретили и поднијели кривичне пријаве, таквом човјеку је пало на памет да учествује у Јавном позиву Брчко Дистрикта, како би се отпад из Дистрикта довозио на депонију у Бијељину. Правоснажном пресудом је утврђено да је у том предузећу представник Града Градоначелник, а не Скупштина и заиста нећемо одустати док све мутне послове у том предузећу не разјаснимо до краја. Осим правне борбе коју против тренутне управе овог предузећа водимо, најављујем и да ћу са свим грађанима који имају проблем због депоније, а вјерујем да је тај број огроман, организовати најмасовнији протест гдје ћемо директорима говорити ′лопови изађите, обогатили сте се од народног новца и купили станове а настављате и даље красти народни новац′ па ако смију нека изађу и нека кажу шта су радили и шта раде. Спреман сам да будем први који ће стати испред камиона који буду покушали у Бијељину довести отпад из Брчког, а то ће бити прилика и да грађани покажу колико је њима стало да се овај проблем ријеши. У коначници, морамо ићи ка томе да се депонија потпуно затвори на локацији на којој се тренутно налази, међутим докле год на челу имамо овакво руководство то неће бити могуће – оштар је био Петровић и додао да ће јавност бити обавијештена о времену одржавања ових протеста.

Петровић је подсјетио да је сав новац који је покраден у овом предузећу могао и требао бити уложен у Бијељину и учинити је љепшим и чистијим градом. 
На питање новинара колико новца је Град наплатио од инвеститора по основу накнада за уређење градског грађевинског земљишта, а колико је утрошио управо за уређење, Петровић је посјетио јавност да је актуелна скупштинска већина и тај приход у извјесној мјери ускратила Граду.

- Одлуком скупштинске већине ова накнада је незаконито умањена за 30 одсто, због тога је буџет града Бијељина претрпио штету од три милиона конвертибилних марака. То одлука је нашим грађанима била велика медвјеђа услуга а на такав третман смо и навикли од владајућег режима. Још увијек очекујемо одговоре од ресорних министарстава на пројекте у вриједности од 42 милиона КМ које смо пред њих кандидовали. Наравно нисмо очекивали да ћемо добити свих 42 милиона, али ако је највећи град Републике Српске добио 50 милиона за један тенски турнир, није реално да други по величини град Српске не добије нити једну једину марку - казао је Петровић.