Official web site of
The City of Bijeljina

ПЕТРОВИЋ: ПОДРШКА ОБРАЗОВАЊУ - ДИО ПРОНАТАЛИТЕНЕ ПОЛИТИКЕ


 
Поводом почетка школске 2023/2024. године, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић данас је посјетио Средњу техничку школу „Михајло Пупин“ у Бијељини, као и основне школе „Меша Селимовић“ у Јањи и „Ћирило и Методије“ у Главичицама, пожеливши им успјешну нову школску годину.

У Техничкој школи градоначелник Петровић је посјетио одјељење првог разреда, смјера рачунарство и програмирање, чији сви ученици су „вуковци“ поручивши им да су, захваљујући бриљантном успјеху у свом школовању, они понос Семберије и да је сигуран да ће наставити да нижу успјехе и у даљем школовању.
- Град Бијељина ће ребалансом овогодишњег буџета или у буџету за наредну годину увести мјере подршке и за ученике средњих школа. На објекту у којем ће бити нове радионице за практичну наставу Техничке школе довршени су и радови на електричним и водоводним инсталацијама, а кад буду завршени сви радови, овај објекат ће бити репрезентативан не само у Бијељини, него и у цијелом региону. Сем тога, Град је дозначио средства Техничкој школи за рачунарску опрему, како би ученици имали што боље услове за учење - навео је Петровић. 

У основним школама у Јањи и Главичицама градоначелник Бијељине се дружио са првачићима.
- Право је задовољство било гледати програм који су старији ученици приредили првачићима, како би им уљепшали њихов први школски дан. Ми см им пожељели срећно и успјешно школовање, са надом да ће лијепе школске успомене носити кроз читав живот, баш онако како смо моји школски другари и ја данас поносни на нашу учитељицу која је сада у пензији. Око девет стотина првачића је уписано на подручју града Бијељина, а све пронаталитетне мјере које предузимамо усмјерене су на то да ова бројка сваке године буде већа. Град ће и убудуће ученицима обезбјеђивати уџбенике и школски прибор уз повећавање субвенције за школски прибор. Једини смо град у Републици Српској који је и дјеци бошњачке националности набавио уџбенике по програму Федералног министарства просвјете. ОШ „Меша Селимовић“ има и проблем са превозом ђака са потешкоћама у развоју, а у разговору са руководиоцима и учитељима ове школе пронашли смо рјешење и за овај проблем - навео је градоначелник Петровић.

​Посјету Основној школи „Ћирило и Методије“ у Главичицама, градоначелник Бијељине је искористио да разговара о радовима на замјени дотрајале столарије у тој школи, старе више од четири деценије, односно, уградњи нове и енергетски ефикасније столарије. 
- За наредну годину планирамо и друге мјере за унапређење енергетске ефикасности у овој школи, прије свега фасадерске радове - најавио је Петровић.