Official web site of
The City of Bijeljina

БИЈЕЉИНА ДОМАЋИН ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ



У Бијељини је данас одржано такмичење на нивоу БиХ о познавању прве помоћи, које је окупило 250 учесника.
 
Такмичење су организовали Градска организација Црвеног крста Бијељина и Црвени крст Републике Српске, док је Град био покровитељ.
 
- Млади који су дошли на такмичење дају своје вријеме, енергију и дио младости како би се оспособили да сутра спасу туђи живот, што је за сваку похвалу, због тога нам је част и задвољство бити домаћин оваквом такмичењу. Ови млади људи нам својим примјером показују како бити хуман - рекао је Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељинe.
 
Александар Савић, секретар Градске организације црвеног крста Бијељина, рекао је да је овогодишње 20. јубиларно државно такмичење у пружању прве помоћи захтијевало велику организацију за 250 учесника, 72 такмичара у 11 екипа, 34 судија, од којих су ту били љекари и обучени сертификивани инструктори из пружања прве помоћи.
 
Он је додао да је на реалном изгледу ситуација радило више од 30 глумаца, шминкера и домаћина, али и око 50 волонтера.
 
- Oво je велики изазов, а оно што је најважније је да се ми као град и Градска организација Црвеног крста покажемо као добри домаћини, организатори и да све протекне у набољем реду. Имамо 12 полигона распоређених по центру града, гдје ће бити инсценирани реални прикази, зато гарантујемо да ће данашње такмичење бити интересантно и за гледаоце. Част ми је бити домаћин овог догађаја, са задатком дизања стандарда у оваквим такмичењима. Имамо и госте из иностранства који нису организовали оваква такмичење, али су дошли да учествују и виде, а ми им желимо бити примјер добре организације, казао је Савић.
 
Предсједник Црвеног крста БиХ Марко Синановић рекао је да је данас Свјетски дан прве помоћи, па је симболично баш данас организовано такмичење из ове дисциплине, са побједницима са ентитетских нивоа.
 
- На овај дан смо ту у Бијељини да покажемо знање, али и да пошаљемо једну поруку хуманости из овог града. Захваљујемо Граду Бијељина, као и Градској организацији Црвеног крста Бијељина.