Official web site of
The City of Bijeljina

ОТВОРЕНА ВРАТА ГРАЂАНИМА ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ О СУФИНАНСИРАЊУ КУПОВИНЕ КУЋА НА СЕЛУ



Суфинансирање откупа кућа у сеоским подручјима за младе брачне парове била је тема данас одржаних Отворених врата у Градској управи града Бијељина. 

О погодностима, односно, условима за добијање средстава, са грађанима је разговарао Сретен Вучковић из градског Одјељења за привреду.
- Циљ нам је да зауставимо негативна миграторна кретања и угледали смо се на програме Републике Србије који се спроводе на државном нивоу. Услови за добијање средстава нису строги, а могу их добити брачни парови који имају до 45 година старости без свог крова над главом, при чему Град обезбјеђује до 50 одсто средстава, односно, највише до 20.000 конвертибилних марака по брачном пару. Првобитним буџетом издвојено је 100.000 за ову намјену, али у случају потребе, ребалансом ћемо обезбиједити додатна средства - истиче Вучковић, додајући да је Бијељина прва локална заједница која спроводи овакав програм, као и да би били задовољни када би се и Република укључила и помогла куповину сеоских домаћинстава. 

До сада је у Градску управу пристигло осам пријава, а међу грађанима који су се пријавили је и Јелена Жужа, двадесетчетворогодишњи професор енглеског језика и књижевности. Она и њен партнер су пронашли кућу у Дворовима, погодну за куповину.
- Уколико наша пријава буде прихваћена, добили бисмо око трећине износа за куповину куће. С обзиром на то да су цијене стамбеног простора у граду тренутно високе, одлучили смо се за куповину куће на селу. Након тога планирамо вјенчање, а желимо и бројну породицу - најавила је Жужа.