Official web site of
The City of Bijeljina

Класика на неочекиван начин вечерас у Бијељини



Бијељинска публика ће вечерас од 19 часова имати прилику да прати несвакидашњи наступ београдских умјетника који чине Трио "Барокада" - Соње Калајић (виолина, кастањете и ђамбе), Бојане Димковић (електрично чембало) и Дарка Карајића (лаута). 
- Ово је диван град у којем ћу наступати по други пут и драго ми је да се у Бијељини његује класична музика. Ја иначе свирам виолину и столарску тестеру, по чему сам јединствена у својој земљи и шире, као и кастањете и ђамбе. Преферирам романтичарску музику, а вечерашњи наступ је посебан, јер је и хуманитарног карактера, који нас подсјећа на праве вриједности живота. За музичара је сатисфакција кад зна да је неком помогао, јер новац и слава се потроше, али чињеница да сте нечији живот учинили бољим је нешто што вас испуњава до краја живота - рекла је Калајићева.

Трио “Барокада” ће након бројних концерата у другим градовима, у Бијељини извести и неколико нумера класичне музике којима ће дати још једну додатну ноту у наступу како би публици на што бољи начин приближили ову врсту музике. Концерт организује Удружење грађана "Музичко-едукативни центар Музикум" из Патковаче, под генералним покровитељством Града Бијељина.

Предсједница удружења Јелена Петковић, истакла је да је почаствована што се један овакав концерт организује у Бијељини.
-С обзиром на то да концерт има и хуманитарни карактер, моја сатисфакција је још већа, јер ће сав приход бити упућен Удружењу грађана "Сунцокрети" из Бијељине. Иначе, у новије вријеме у нашем граду има све више културних дешавања на пољу класичне музике, што ме посебно радује, а наша публика заслужује да у Бијељину долазе и наступају врсни музички умјетници - оцијенила је Петковић.

Покровитељ концерта је Град Бијељина, а градски менаџер Татјана Пантић је истакла да је овај мјесец посвећен класичној музици.
- Градска управа са задовољством подржава спој умјетности и хуманитарних акција, а с посебним задовољством желим да најавим наступ Трио “Барокада” који је састављен од врхунских београдских умјетника. Један од куриозитета овог концерта, свакако је свирање на тестери које је усавршила Соња Калајић, магистар виолине - најавила Татјана Пантић и додала да је улаз на концерт који се одржава у Центру за културу “Семберија” бесплатан, а за хуманитарне прилоге биће постављене кутије на улазу у салу.