Official web site of
The City of Bijeljina

ДВИЈЕ НОВЕ ПОТОПНЕ ПУМПЕ ЗА ПЕТ ЈЕЗЕРА



 
У насељу Пет језера набављене су двије нове потопне пумпе са самочистећим радним колом, које ће сигурно побољшати комплетну операцију препумпавања отпадне воде из насеља, истакли су из градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине.
 
Пумпна станица у насељу Пет језера изграђена је у периоду 1999-2000. године и служи за препумпавање отпадне воде прво из објеката алтернативног смјештаја (објекти „ГТЗ“), а уназад неколико година и из новог насеља које се наслања на Пет језера и значајно се шири.
 
Отпадна вода се препумпавaла помоћу двије потопне пумпе које су због дотрајалости све слабије обављале функцију препумпавања. Препумпана вода се системом потисног цјевовода препумпавала у гравитациони колектор на локацији Ванеков млин.
 
Због све слабијег рада постојећих пумпи које су се често квариле било је неопходно набавити нове пумпе како би се обезбиједило задовољавајуће препумпавање отпадне воде из насеља, кажу из овог Одјељења и најављују да ће бити уграђене још двије потопне пумпе у насељу Заир, а укупна вриједност набавке износи преко 200.000 КМ.