Official web site of
The City of Bijeljina

Бијељина бира најљепше двориште, простор испред ЗЕВ и јавни простор у мјесним заједницама


 
У оквиру акције „Април - мјесец чистоће“, Град Бијељина ће и ове године бирати најљепше двориште, а том приликом биће изабрани и најљепше двориште заједница етажних власника и јавни простор у мјесним заједница на територији Града Бијељина.

Право учешћа имају све особе (физичке и правне) с пребивалиштем односно сједиштем на подручју Града Бијељина, које од 23. априла до 12. маја 2024. године доставе попуњен образац и најмање пет фотографија уређених простора на један од сљедећих начина:
а) личним достављањем или поштом и на адресу Градске управе Града Бијељина (Трг краља Петра I Карађорђевића 1, 76 300 Бијељина)
б) на адресу електронске поште [email protected]
ц) у инбокс на службеној „Facebook“ страници Градоначелника Бијељине www.facebook.com/ljubisa.petrovic.bn
 
Све пријаве, пристигле до 12. маја 2024. године (укључујући и тај датум) ући ће у први круг избора у једној од ових категорија. Први круг избора биће одржан у периоду од 12.05. до 17.05.2024. године путем јавног, он-лајн гласања на службеној „Facebook“ страници Градоначелника www.facebook.com/ljubisa.petrovic.bn. Првих пет  простора, у свакој категорији, који освоје највише гласова, односно лајкова на „Facebook“ страници, улазе у други круг избора. У другом кругу избора комисија именована за ту прилику ће посјетити све локације које су ушле у други круг и донијети коначну одлуку о најбоље пласираним учесницима.

​Награде ће бити додијељене на основу општег изгледа, разноврсност биљака, укупне ангажованости и креативности пријављених учесника у уређењу животног простора, као и концепције рјешења (креативности и оригиналности).
 
Градска управа Града Бијељина подсјећа да је у току 2021. године започета дугогорочна кампања озелењавања под слоганом „Озеленимо Бијељину заједно“, у оквиру стратешког концепта „green BijeljINa“, који за циљ има стварање предуслова за одрживи еколошки развој.
- У оквиру ове кампање, као и акције „Април - мјесец чистоће 2024“, Град Бијељина позива заинтересоване власнике индивидалних домаћинстава, заинтересованих ЗЕВ-ова, као и група грађана или мјесних заједница да заједнички уредимо дворишта или јавни простор у мјесним заједницама на подручју Града Бијељина. Циљ је да овакав вид озелењавања и уљепшавања постане дио праксе, како Градске управе, тако и самих грађана како бисмо сви заједно учествовали и доприносили стварању љепшег и здравијег простора за живот свих грађана - поручено је из Градске управе.


ОБРАЗАЦ ЗА ПРИЈАВЕ 14.09KB