Official web site of
The City of Bijeljina

ПОЧИЊУ ПРИЈАВЕ ЗА ЗИМСКУ ЛИГУ У МАЛОМ ФУДБАЛУ


Радиша Петровић, савјетник градоначелника Бијељине, најавио је данас, на конференцији за новинаре, одржавање 26. зимске лиге у малом фудбалу „Бијељина 2022“.

Конференцији су присуствовали секретар општинског фудбалског савеза Радика Марић и секретар градске Борачке организације Бијељине Радан Остојић.

После годину дана паузе, уз покровитељство Градске управе Града Бијељина, градске Борачке организације и техничког организатора - Општинског фудбалског савеза - биће одржана Зимска лига у малом фудбалу.

Наградни фонд за предстојећу Зимску лигу ће износити 15.000 КМ, које је обезбиједила Градска управа Града Бијељина. 10.000 КМ ће припасти најбољима у категорији сениора, док ће 5.000 КМ припасти побједнику такмичења подручних и општинских фудбалских лига, као и побједницима у млађим категоријама.

Организација такмичења је предвиђена за све млађе категорије - предпионире, кадете, јуниоре, сениоре и фудбалске клубове који се такмиче у подручној и првој и другој општинској лиги.

Циљ је афирмација спорта и здравог начина живота, те подизање нивоа масовности Зимске лиге. Мали фудбал се вратио у Бијељину захваљујући КМФ “Радник сити”, који је тренутно лидер прве лиге Републике Српске.

 - Као организатори и покровитељи очекујемо одзив великог броја екипа. Такмичење почиње 2. јануара 2022. године, у спортској дворани у Рачанској улици у Бијељини -  истакао је Петровић.

Пријаве екипа ће се вршити до 31.12.2021. године  у просторијама Градске борачке организације, у Улици Галац бр. 17.

Током одржавања турнира ће радити и демобилисани борци, те на тај начин остварити приходе.
 
Котизација за млађе категорије ће износити 100 КМ, за, клубове подручних општинских лига 150 КМ, а за сениоре 200 КМ по екипи.