Official web site of
The City of Bijeljina

Бесповратна средства за дигиталну трансформацију малих и средњих предузећа
Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ објављује јавне позиве за додјелу бесповратних средстава у сврху дигиталне трансформације малих и средњих предузећа у оквиру пројекта ДигиталБИЗ.

Путем јавних позива, УНДП ће подржати предузећа која желе увести кориштење дигиталних алата и опреме са циљем дигиталне трансформације кроз унапређење сопствених процеса рада и производње, отварања нових пословних могућности и тржишта, те јачања отпорности на ризике и вањске утицаје.

Подршка малим и средњим предузећима кроз комбинацију појединачних мјера ће довести до учинковитијих и потпунијих одговора на њихове пословне потребе. Истовремено овом подршком промовишу се напредни приступи пословању малих и средњих предузећа, те ставља фокус на развој неопходних знања и вјештина запослених с циљем лакшег и бржег приступа тржиштима.

Кроз ову подршку директно ће се повећати конкурентност и продуктивност малих и средњих предузећа и омогућити бржи економски раст.

Рок за подношење пријава је
03.12.2021. у 17 часова, а детаљи о начину достављања пријава се налазе у смјерницама јавних позива.

Тим поводом, УНДП објављује: Јавни позив за подношење приједлога пројеката за додјелу бесповратних средстава у сврху дигиталне трансформације малих и средњих предузећа Републике Српске и Брчко дистрикта Босне и Херцеговине

Основне информације и критеријуми Јавног позива за предузећа из Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ као и остали релевантни документи доступни су овдје:

- Смјернице за подносиоце пројектних приједлога

1. Пријавни образац
2. План активности
3. Буџет
4. Писмо намјере о суфинансирању
5. Додатне административне изјаве
6. УН глобални принципи

Путем пројекта ДигиталБИЗ, УНДП намјерава мобилизовати институционалне партнере и друге релевантне актере с циљем развоја дигиталне економије и усмјеравања компанија ка дигиталној економији. ДигиталБИЗ тежи да подигне свијест и ојача капацитете институционалних партнера о дигиталној економији, путем посебних тематских догађаја и програма обуке за ресорна министарства и организације за подршку пословању.

Такође, УНДП ће провести посебне анализе политика како би се утврдили структурни недостаци и потребе те осигурале препоруке с циљем омогућавања дигиталних пословних активности (нпр. регулаторни оквир, стратегије паметне специјализације, прописи и стандарди ЕУ, итд.), на темељу потражње, израдитће процјене технолошке и пословне иновацијске инфраструктуре, и сродних могућности и потреба.

Уколико имате питања или нејасноћа о пријави на Јавне позиве за додјелу бесповратних средстава у сврху дигиталне трансформације малих и средњих предузећа у оквиру пројекта ДигиталБИЗ, можете се придружити ДигиталБИЗ инфо сесијама. Инфо сесија за мала и средња предузећа у Републици Српској и Брчко Дистрикту БиХ биће организована️ у сриједу, 17.11.2021. године од 10 часова. Пријавите се овдје:
https://bit.ly/30ibsjU

Уколико желите да сазнате више о јавним позивима посјетите: https://bit.ly/3wMCb3S