Званична интернет презентација
Град Бијељина

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ЗАБРАНИ САОБРАЋАЈА 10. МАЈА У БИЈЕЉИНИ



РЕПУБЛИКА СРПСКА
ГРАД БИЈЕЉИНА
ГРАДОНАЧЕЛНИК
Градска управа Града Бијељина
Одјељење за стамбено-комуналне послове и
заштиту животне средине
Број: 02/3-37-1-1067/24
Датум: 29.04.2024. године
 
Одјељење за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Градске управе Града Бијељина, решавајући по захтјеву Градске борачке организације Бијељинa, а у ствари ограничења саобраћаја на градским улицама, на основу члана 6. Закона о безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске („Сл. гласник Републике Српске“, број: 63/11), члана 190. Закона о општем управном поступку ("Сл. гласник Републике Српске, бр. 13/02, 87/07, 50/10 и 66/18), доноси
 
Р Ј Е Ш Е Њ Е
 
којим се за потребе несметаног обиљежавања ДАНА СЕМБЕРСКИХ РАТНИХ ЈЕДИНИЦА, ДАН ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ДАН 3. ПЕШАДИЈСКОГ РЕПУБЛИКА СРПСКА ПУКА, одређује ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА за све врсте возила по следећем редоследу:
 
Због проласка строја војника од Касарне "Војвода Степа Степановић" (капија код Ванековог млина) до Централног споменика погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату на Тргу Краља Петра I Карађорђевића, те служења парастоса и полагања вијенаца погинулим борцима, забрањује се саобраћај у следећим улицама:
 
1. ул. Српске добровољачке гарде,
2. ул. Трг Ђенерала Драже Михајловића,
3. ул. Меше Селимовића,
4. ул. Трг Краља Петра Првог Карађорђевића,
5. ул. Вука Караџића (цијела улица).
 
Забране у наведеним улицама ће се прекидати како буде завршен пролаз строја војника кроз њих. Забрана је привремена и траје на дан 10.05.2024. године од 10:00 часова, па све до проласка строја војника, а најкасније до 10:45 часова. Забрана саобраћаја у улици Вука Караџића (оба смијера) на дан 10.05.2024. године трајаће у периоду од 10:00 часова до 11:30 часова односно до завршетка манифестације
 
Забрана саобраћаја из диспозитива овог Рјешења може се мијењати да би се ускладила са конкретним потребама и Програмом прославе.
 
Обавјештење о забрани и измјењеном режиму одвијања саобраћаја саопштити путем средстава јавног информисања.
 
Спровођење и контролу забране саобраћаја дефинисане овим рјешењем водиће припадници МУП-а Полицијске станице за БС-а.
 
Жалба не одлаже извршење рјешења.
 
О б р а з л о ж е њ е
           
Дана 10.05.2024. године Градска борачка организација из Бијељине, обиљежиће ДАН СЕМБЕРСКИХ РАТНИХ ЈЕДИНИЦА, ДАН ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ДАН 3. ПЕШАДИЈСКОГ РЕПУБЛИКА СРПСКА ПУКА. Тим поводом, планиран је пролазак строја војника од Касарне "Војвода Степа Степановић" (капија код Ванековог млина) до Централног споменика на Тргу краља Петра I Карађорђевића гдје је организован парстос и полагање вијенаца погинулим борцима у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.
 
Због учешћа великог броја грађана и повећања безбиједност свих учесника у саобраћају а посебно пјешака, званица и гостију, дана 25.04.2024. године под бројем 02/3-1067/24, организатор је поднио захтјев за привремену забрану саобраћаја у градским улицама.
 
На основу изложеног, узимајући у обзир досадашња искуства одлучено је као у диспозитиву овог рјешења.
 
Забрана саобраћаја наведена у Рјешењу може се мијењати да би се укладила са конкретним потребама и програмом јавног скупа.
 
Спровођење и контролу забране саобраћаја дефинисане овим рјешењем водиће припадници МУП-а Полицијске станице за БС-а.
 
Обавјештење о забрани и измјењеном режиму одвијања саобраћаја саопштити путем средстава јавног информисања.
 
Против овог рјешења може се изјавити жалба Министарству саобраћаја и веза Бања Лука у року од 15 дана од дана пријема рјешења, а путем овог органа писмено или усмено на записник и таксира се са 10,00 КМ Републичке административне таксе
 
 
              ОБРАЂИВАЧ                                                                        П.О. ГРАДОНАЧЕЛНИКА
 
Зоран Стевановић, дипл.инж.саобр.                 Богдан Тадић, мастер инж. електр. и рачунар.