Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Politika privatnosti i uslovi korišćenja

Gradska uprava Grada Bijeljina se obavezuje da će zvanična internet-stranica Grada Bijeljina poštovati privatnost građana.
Gradska uprava Grada Bijeljina preko internet-stranice www.sobijeljina.org, odnosno, www.gradbijeljina.org, ne prikuplja automatski bilo kakve specifične lične podatke o posjetiocima internet-stranice, kao što je ime, broj telefona ili elektronska adresa. Ovakve informacije se prikupljaju isključivo ukoliko ih dobrovoljno daju posjetioci stranice, šaljući elektronsku poštu ili putem slične komunikacije. Ovakve informacije ni pod kojim uslovima neće biti proslijeđene trećim licima, sem u slučaju zakonske obaveze.
Svi lični podaci kreirani, držani ili prikupljeni od strane Gradske uprave Grada Bijeljina putem ove stranice biće čuvani isključivo za potrebe komunikacije između Gradske uprave i građana koji su ustupili te podatke.
Gradska uprava Grada Bijeljina upotrebljava programe koji prate mrežni saobraćaj radi identifikacije pokušaja neautorizovanih pristupa radi dodavanja ili promjene informacija, ili uzrokovanja štete bilo kojim drugim putem. Neovlašćeni pokušaji izmjene sadržaja ove internet-stranice zabranjeni su i mogu da postanu predmet krivičnog gonjenja, a dokazi o tome mogu biti proslijeđeni nadležnim organima.
Sem toga, u statističke svrhe, Gradska uprava Grada Bijeljina prima i bilježi internet protokol (IP) adrese kompjutera s kojeg je izvršen pristup na stranicu www.sobijeljina.org, odnosno, www.gradbijeljina.org, datum i vrijeme posjete, zemlju iz koje je izvršen pristup, kao i stranice koje su posjećene, ne ulazeći pri tom u privatnost korisnika koja je u potpunosti zaštićena. Takođe, neće biti pokušavano povezivanje ovih adresa sa identitetom posjetioca, sve dok posjetilac ne pokuša nanošenje štete prema internet-stranici www.sobijeljina.org, odnosno, www.gradbijeljina.org.
Gradska uprava Grada Bijeljina ne praktikuje korišćenje „kolačića“ radi praćenja načina na koji posjetioci koriste ovu stranicu ili za identifikaciju internet-stranica koji su prethodno korišćeni. Ukoliko se ipak u pojedinim aplikacijama i koriste, posjetioci na svojim internet-pretraživačima mogu da uključe opciju detekcije zapisivanja „kolačića“ i da ih odbace („kolačić“ je podatak koji može biti stavljen na tvrdi disk računara od strane internet-stranice, bez znanja korisnika, s ciljem praćenja korišćenja dotične internet-stranice).
Podaci prikazani na ovoj internet-stranici služe isključivo u svrhu obavještavanja i, sem dokumenata pored kojih stoji ime autora, mogu se slobodno preuzimati, uz obavezno navođenje izvora i sa linkom ka internet-stranici www.sobijeljina.org, odnosno, www.gradbijeljina.org.
Gradska uprava Grada Bijeljina nastoji da svi objavljeni podaci budu tačni, ali s obzirom na brzinu promjena u današnjem društvu i kratkoću rokova za postavljanje informacija, moguće su greške. Zato, Gradska uprava odbacuje odgovornost za gubitak ili štetu prouzrokovanu greškom na zvaničnoj internet-stranici Grada, jer su svi podaci objavljeni na ovoj stranici (sem obrazaca i zvaničnih dokumenata - odluka Gradonačelnika, skupštinskog materijala i odluka, konkursa, saopštenja i slično) isključivo informativnog značaja, a za druge svrhe preporučujemo dodatnu provjeru kod nadležnih organa.
Sadržaji postavljeni na ovu internet-stranicu mogu da sadrže hipertekstualne veze ili da upućuju na podatke koji se nalaze na drugim serverima, koje kreiraju ili održavaju druge javne ili privatne organizacije. Gradska uprava Grada Bijeljina ne može garantovati tačnost, relevantnost, vremensko određenje ili potpunost bilo kojeg podatka povezanog na ovaj način sa zvaničnom internet-stranicom Grada Bijeljina.  
Uključivanjem linkova ili upućivanjem na stranice koje ne pripadaju Gradu Bijeljina, Gradska uprava Grada Bijeljina nema namjeru da ukaže na važnost tih stranica ili podataka na njima i nema namjeru da izriče podršku, preporuke ili da se povoljno izražava o stavovima ili komercijalnim proizvodima ili uslugama koje se nude na tim spoljnim stranicama ili organizacijama koje sponzorišu te stranice, kao ni o zaštićenim imenima, znakovima, proizvodnji i slično.
Upućivanje na komercijalni proizvod, uslugu ili korištenje bilo kojeg imena preduzeća služi isključivo na korist posjetiocima internet-stranice www.sobijeljina.org, odnosno, www.gradbijeljina.org u cilju kvalitetnijeg i potpunijeg obavještavanja.
Podrazumijeva se da korištenjem ove internet-stranice, korisnici pristaju na gore navedene uslove korišćenja. 
....................
U svim dokumentima na ovoj internet-stranici, čiji autor nije Gradska uprava Grada Bijeljina, a u kojima se pominje Kosovo* (sa ili bez "*") - podrazumijeva se da se tim pominjanjem ne dovode u pitanje stavovi o statusu Kosova i Metohije, a na osnovu Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih Nacija i Mišljenja Međunarodnog suda pravde o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova*.