Official web site of
The City of Bijeljina

Град Бијељина подржава студенте постдипломских студија




Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић потписао је данас уговоре са студентима постдипломских студија, који су на конкурсу за финансирање научно-истраживачких радова у академској 2020/2021. години добили средства за финансирање докторске тезе или мастер рада.
 
- На конкурс се пријавило пет кандидата, три студента мастер и два студента докторских студија, и свима је одобрена стипендија. Град ће финансирати израду мастер радова са по 1500 конвертибилних марака, а за израду докторских теза издвојиће 2000 КМ. Тренутно стипендирамо укупно 149 студената. Сматрамо да су млади и образовани људи највеће богатство Бијељине, зато ћемо се  трудити да број стипендиста и издвајања за стипендије буду већи у буџету за наредну годину - истакао је градоначелник Петровић.





 
Виши асистент на Факултету пословне економије Универзитета у Источном Сарајеву Сузана Стевановић ће бранити докторски рад на тему „Утицај монетарне стратегије инфлације на привредни раст земаља централне, источне и југоисточне Европе“ на Економском факултету у Суботици Универзитета у Новом Саду.
 
- Град Бијељина је увијек подржавао мој научни рад. Била сам стипендиста Града на основним академским студијама, добила сам средства за израду мастер рада, а сада и за израду докторске тезе. Сматрам да је породица темељ сваког друштва и желим да поручим младим женама да је могуће имати велику породицу и остварити се у науци, јер сам ја на сваком од три циклуса академских студија родила по једну кћерку - нагласила је Сузана Стевановић.
 
Град Бијељина ће финансирати и израду докторске тезе вишег асистента на Педагошком факултету Универзитета у Источном Сарајеву Раде Голуб.
 
- Студент сам докторских академских студија на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањалуци, а тема мог рада је „Социо-демографске детерминате фертилитета у Семберији“. Надам се да ће моје истраживање помоћи у изради планског документа за популациону политику Града Бијељина, те да ћемо се изборити за побољшање фертилитета у нашем граду и преокрет у негативним демографским трендовима из претходних деценија - изразила је очекивање Рада Голуб.