Official web site of
The City of Bijeljina

​НАГРАДЕ ЗА НАЈУСПЈЕШНИЈЕ УЧЕНИКЕ



У Градској управи  данас је организован пријем за 37 награђених ученика и наставника у школској 2020/21. години, на основу Одлуке о стипендирању ученика и студената, суфинансирању научноистраживачких радова и награђивању ученика и наставника.

Награђен је 21 је ученик генерације основних и средњих школа, осам ученика који су освојили нека од прва три мјеста на такмичењима, почев од нивоа Републике Српске и осам наставника односно професора који су били њихови ментори и припремали их за такмичења.

„Градска управа је из буџета издвојила за ову намјену око 3.700 КМ, а у износима од 50 КМ до 100 КМ. Ученици који су освојили треће мјесто на неком од такмичења добили су 50 КМ, за друго мјесто 75 КМ и 100 КМ за прво мјесто Ученици генерација средњих и основних школа такође су данас добили 100 КМ као и наставници односно професори који су припремали за такмичење ученике“, рекла је Гордана Антић из Одјељења за друштвене дјелатности.

Ученици генерација основних и средњих школа на лични захтјев имају право на ученичке или студентске стипендије током даљег школовања.

„Током основног образовања било је потребно доста рада и труда. Увијек сам на вријеме учила, нисам заостајала са градивом, тако да и није било толико тешко. Ове стипендије представљају не само признање за досадашње резултате и постигнућа, него и један велики подстрек и мотивацију да и у средњој школи наставим са резултатима који неће изостати, уколико се максимално посветите учењу“, каже Марија Стевановић, ученик генерације ОШ „Стеван Немања“ из Горњег Драгаљевца.

Стефан Јосиповић ученик првог разреда Техничке школе „Михајло Пупин“, који је освојио прво мјесто на републичком такмичењу из математике и друго мјесто на републичком такмичењу из физике каже да је лијепо да Град Бијељина примјећује оне који се труде и раде.

„Честитам свим ученицима који су данас у овој сали, то је стварно напоран рад, јер осим талента који морате имати, јако пуно труда дјеца уложе у то, да би постигли овакве резултате као што су постигли ови ученици. Јако нам је битно да Град то препознаје јер то значи, сви су задовољни и срећни“, додала је Нада Васиљевић професор математике и програмирања у Техничкој школи „Михајло Пупин“.