Official web site of
The City of Bijeljina

ГРАДИЋЕ СЕ ИНФРАСТРУКТУРА У ПОВРАТНИЧКИМ НАСЕЉИМА



Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић у Сарајеву су потписали уговор о суфинансирању изградње инфраструктуре у Граду Бијељина.

"Посјетили смо повратничку заједницу у Јањи и Бијељини, сагледали њихове потребе и на основу тога потписали споразуме о удруживању средстава. Министарство и Град Бијељина ће подједнако суфинансирати изградњу путева, уличне расвјете, школских кровова, игралишта и спортских терена. Настављамо добру сарадњу са Градском управом, а то значи више пројеката и инвестиција у повратничким срединама. Радује нас свака сарадња која поправља квалитет живота било којег повратника у БиХ", рекао је министар Рамић.

Градска управа Града Бијељина обезбиједила је средства за подршку изградње инфраструктуре повратничким срединама.
"Претходна посјета министра Рамића нас је додатно охрабрила у намјери да још снажније подржимо повратничку популацију у Јањи и Бијељини. Поред инфраструктуре, настојимо помоћи у одрживом повратку, сјетви, изградњи стамбених објеката и запошљавању. Опредијељени смо да сарадња са повратницима буде и боља у свим сегментима нашег заједничког живота. Бијељина и Јања ће остати примјер суживота свих народа који у њима живе", истакао је градоначелник Петровић.