Official web site of
The City of Bijeljina

Љетовање за дјецу ратних-војних инвалида ВРС




Градска Борачка организација Бијељина и Фонд за дјечију заштиту Републике Српске организовали су одлазак десетеро дјеце ратних-војних инвалида Војске Републике Српске на одмор у Бечиће, у оквиру Програма „Социјализација дјеце Републике Српске“.
 
- Путовање нисмо организовали прошле године због пандемије вируса Корона, а ове године из Бијељине на црногорско приморје шаљемо десетеро дјеце преко овог програма. Сматрам да је ово добар начин да младим нараштајима покажемо да цијенимо допринос њихових родитеља у стварању и одбрани Републике Српске. У име градске Борачке организације, као и ове дјеце и њихових родитеља, желим да се захвалим градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу који је сваком дјетету обезбиједио џепарац за путовање, у износу од по 100 конвертибилних марака - истакао је предсједник градске Борачке организације Миодраг Стевановић.
 
Поред дјеце укључене у Програм „Социјализација дјеце Републике Српске“, из Бијељине у Бечиће ће путовати и још шетстеро дјеце која су награђена на ликовно-литерарном конкурсу Борачке организације Републике Српске „Републико Српска у срцу те носим, тобом се поносим“.
 
- Захвални смо Борачкој организацији и Фонду за дјечију заштиту на доброј организацији, јер ће велики број дјеце кроз овај програм први пут љетовати на мору. Град Бијељина ће већ од следеће године активније учествовати у финансијској подршци програму, како би у њега био укључен већи број малишана. Дјечији осмијех и радост немају цијену и за нас су један од најбољих начина да искажемо свој патриотизам и захвалност нашим борцима - нагласио је градоначленик Бијељине Љубиша Петровић.