Official web site of
The City of Bijeljina

НЕЗАКОНИТОСТИ У РАДУ ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА „ЕКО ДЕП“


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поднио је Окружном тужилаштву у Бијељини кривичну пријаву против одговорних и службених лица у Јавном предузећу Регионална депонија ''Еко деп'' и ''Дуле Трготранс'' због постојања основа сумње да су искориштавајући службени положај у периоду од 2014-2021. године несавјесно поступали на начин да су приликом фактурисања цијена услуге депоновања чврстог комуналног отпада на депонију Бријесница умањивали стварну количину довеженог чврстог комуналног отпада.
 
Комунални отпад који су утврђивали приликом довоза на депонију, свјесно су умањивали количину довеженог отпада за неколико тона дневно, те на тај начин приликом фактурисања наплаћивали цијену депоновања која је мања од стварно утврђене, чиме су за односни период проузроковали штету за ЈП Регионална депонија ''Еко деп'' Бијељина у износу од преко 50.000,00 КМ, и истовремено омогућили противправну имовинску корист у истом износу за д.о.о. ''Дуле Трготранс'' Бијељина.
 
У пријави се наводи да се према вагарском листу број 5382 од 12.10.2018. године, тежина на првој одваги 4 тоне мање, услијед чега је промјењена стварна нето тежина са 9.140 кг на 5.140 кг.
 
И према вагарском листу 6140 од 17.11.2018. године 5 тона мање, услијед чега је промјењења стварна нето тежина са 10.480 кг на 5.480 кг.
 
Градоначелник Петровић додаје да је у ових седам година причињена штета буџету од више стотина хиљада марака.
 
Петровић истиче да је ово само наставак подношења кривичних пријава против одговорних лица која су кршила закон у Јавним установама у надлежности града Бијељина.
Он је поручио да ће пословање у свим предузећима која су у надлежности града и даље бити под лупом, јер се, на основу пристигле обимне ревизорске документације, стиче утисак да је и у још неким предузећима у протеклом периоду на дјелу било недомаћинско пословање, којим је новац грађана Бијељине трошен на сумњив начин.