Official web site of
The City of Bijeljina

ГРАД БИЈЕЉИНА СУБВЕНЦИОНИОНИШЕ И ПРИВАТНЕ УСТАНОВЕ ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА



 
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао је данас састанак са представницима приватних предшколских установа поводом усвајања одлуке којом се регулише питање расподјеле средстава из буџета 130.000 КМ намјењених за субвенционисање предшколског васпитања и образовања.

Састанку је присуствовало 15, од укупно 16 предшколских установа, вртића и клубова за дјецу са подручја града Бијељина.

„Градска управа ће учинити све заједно са предшколским установама, како би реализовали ову одлуку и кроз најмање обимну документацију дали подршку родитељима. Од стране већине предшколских установа добили смо увјеравања да неће долазити до повећања цијене боравка дјеце у вртићима. У наредним данима потписаћемо уговоре о сарадњи, односно спровођењу одлуке и субвенција ће износити 10% у односу на цијену боравка“, рекао је градоначелник Петровић.

Дјечији вртић „Драган и Зоран“ броји 250 дјеце и 50 дјеце у продуженом боравку. Цијена боравка је 260 КМ, а имају и обрачун умањења у случају мањег мјесечног боравка дјеце и попусте за вишечлане породице.

„Коначно ће приватне предшколске установе са подручја града Бијељина имати равноправан третман као и установа „Чика Јова Змај“. Јасно је колики је значај приватних предшколских установа. Ми смо усагласили да се крене у реализацију подршке и субвенције за боравак дјеце у приватним предшколским установама“, каже Горан Гашић, директор Вртића „Драган и Зоран“.

Предшколска установа Клуб за дјецу „Орашчићи Палчићи“ из Велике Обарске, једина су предшколска установа на селу и код њих се организује боравак дјеце на, најдуже до четири сата, па се и цијена на мјесечном нивоу креће од 60 до 80КМ.

„Задовољни смо данашњим састанком, с обзиром да смо наишли на велика очекивања и обећања од стране нашег Градоначелника. Говорили смо о подршци родитељима, односно дјеци за боравак у приватним предшколским установама и помоћи коју Градска управа може да нам пружи“, додала је Мирјана Каностревац, из Клуба за дјецу „Орашчићи Палчићи“.