Official web site of
The City of Bijeljina

ГРАД БИЈЕЉИНА ПЛАЋА ДУГОВЕ АД „ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА“


 
 
Другом овогодишњом принудном наплатом по налогу Министарства финансија Републике Српске, на основу гарантних обавеза које је Град Бијељина преузео за кредит Акционарског друштва „Водовод и канализација“ из 2010. године, са рачуна Града Бијељина скинуто је 421.688,92 КМ за неизмирену рату кредита од стране „Водовода и канализације“.
 
Обавеза из јануара 2021. године измирена је тако што је Министарство финансија извршило принудну наплату у износу 425.554,44 КМ из средстава распоређених од индиректних пореза.
 
АД „Водовод и канализација“ дописом од 2. јула 2021. године обавијестило је Градску управу да није у могућности да измири обавезе по наведеним кредитима.
 
На састанку, који је 20. јуна ове године одржан између представника Градске управе Бијељина и Владе Републике Српске, поменута је могућност да Министарство финансија Републике Српске изврши плаћање свих доспјелих и неплаћених износа за оба кредита, а да се накнадно утврди модел по ком би Град Бијељина и АД „Водовод и канализација“ Бијељина измиривали дуговања  према Министарству финансија.
 
Ово је још један удар на градски буџет, имајући у виду да Град Бијељина у оквиру буџетских средстава за 2021. годину нема планирана средства за измирење ових кредитних обавеза.