Official web site of
The City of Bijeljina

ИМПАКТ ИНКУБАТОР ПОСЛОВНИХ ИДЕЈА


Представници Градске управе и Инвестиционе фондације „Импакт“, представили су овогодишњи програм „Импакт инкубатор пословних идеја“, који ће трећу годину за редом бити реализован у Бијељини и обухватиће програм предузетничке обуке, односно, финансијску, стручну и менторску подршку за десет нових пословних подухвата на подручју Града Бијељина.

Мирела Омеровић из „Импакта“ је на данашњем представљању програма истакла да је ово трећа година откако са Градом Бијељина сарађују на имплементацији пројекта.

- Подршку нам даје Швајцарска агенција за развој и сарадњу, а појединачни износ који се додјељује за покретање или развој бизниса је 5.000 конвертибилних марака. Настојимо да све бизнисе које смо подржали, а већ их 200 на подручју цијеле БиХ, међусобно умрежимо, како би међусобно сарађивали и размјењивали искуства – истакла је Омеровићева. Она је додала да јавни позив траје до 1. септембра, да се заинтересовани могу пријавити у Градској управи, а да обука почиње средином септембра.

Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције у Градској управи Града Бијељина, нагласила је да је од почетка реализације пројекта покренуто укупно шеснаест нових бизниса, а да је опстало је и успјешно ради 14. Тодоровићева је изразила захвалност фондацији „Импакт“ што је Град Бијељина поново изабран за овај програм.

У име Градске управе, Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције, нагласила је да је до сада било укупно шеснаест нових бизниса, од почетка реализације пројекта, а да је опстало и успјешно послује њих четрнаест.

У програму могу да учествују физичка лица са пријављеним мјестом боравка на подручју Града Бијељина, организације цивилног друштва (удружења грађана и фондације) са сједиштем на подручју града Бијељина, заинтересоване за покретање специјалних/друштвених предузетничких подухвата у виду привредних друштава односно формалног бизниса, власници постојећег бизниса са сједиштем на подручју Града Бијељина регистрованог до дванаест мјесеци од дана објављивања јавног позива, који су заинтересовани за развој предузетничких вјештина и реализацију пословне идеје о проширењу пословања (нови производи/услуге, излазак на инострана тржишта и слично).