Official web site of
The City of Bijeljina

МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СКУПШТИНА ГРАДА 14. СЕПТЕМБРА


На данас одржаном међустраначком састанку у Градској управи Града Бијељина договорено је да седма редовна сједница градске Скупштине буде одржана 14. септембра.

Седма редовна сједница Скупштине Града Бијељина одржаће се 14. септембра од 10 часова у Центру за културу најавио је предсједник скупштине Александар Ђурђевић.

„На дневном реду биће 16. тачака, а међу њима је и ребаланс буџета, као и извршење буџета за првих шест мјесеци 2021. године. Пред одборницима ће се наћи приједлог одлуке о гаранцији експропријације за изградњу дринског насипа ради заштите од поплава Града Бијељина, као и приједлог одлуке о додјели бесповратних финансијских средстава самосталним предузетницима у циљу ублажавања посљедица пандемије корона вируса. Такође, на дневном реду ће се наћи и програм рада зимске службе за период 2021/22. године, те извјештаји о пословању локалних предузећа и планови рада за идућу годину.“, рекао је Ђурђевић.

Градоначелник Љубиша Петровић најавио је да ће се пред одборницима наћи и извјештај о упису ученика у прве разреде основних и средњих школа на подручју Града, као и извјештај о стипендирању студената. Важна тачка је и приједлог о додјели награда и признања за Дан града.

„Важно је истаћи да ће једна од тачака дневног реда бити и приједлог акционог плана у области инвалидности, Град ће тиме наставити побољшавати положај особа са инвалидитетом.“, рекао је Петровић.

​Градоначелник је истакао да је тачка дневног реда о извјештајима АД „Водовод и канализација“ и Центра за социјални рад, веома важна како би се дискутовало о одређеним неправилностима у раду истих.