Official web site of
The City of Bijeljina

ЗЛАТНА СРБАДИЈА НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ


 
Српско пјевачко друштво „Србадија“  је на дванаестој хорској олимпијади у Јужној Кореји освојило златну медаљу.  На овом шампионату учествовало је преко пет стотина хорова из осамдесет земаља свијета. „Србадија“ се нашла у конкруенцији са 397 хорова у првој етапи, оцијењена са 90 бодова од седмочланог жирија, иза себе је у пласману оставила земље као што су Америка, Индонезија, Малезија, Јужноафричка Република и многе друге. 
 
- Наступили смо у категорији гдје смо извели и сценски приказ наше традиције и обичаја, поред обраде аранжмана за мјешовити хор, познатих српских аутора, на којима смо радиле професор Десанка Тракиловић и ја. На олимпијади смо учествовали три пута, а ово је Србадијин најбољи пласман до сад. Публика и жири су препознали наш рад и труд, а посебно се захваљујемо градоначелнику Љубиши Петровићу и Градској управи који су омогућили наш одлазак на олимпијаду у Кореју – рекла је диригент хора, др Јелена Тракиловић.
 
Градоначелник Љубиша Петровић за овај и све раније успјехе имао је само ријечи хвале и лијепе жеље за наредни рад, рекавши да овакве резултате на олимпијади очекује и сљедеће године, као и то да „Србадија“ остане међу најбољим свјетским хоровима.
 
- Понос Бијељине је златна Србадија. Наћи се на олимпијади хорова са преко 500 учесника и обрадовати читав град својивши златну медаљу, учинило нас је све врло поносним на њихов резултат. Преостаје нам да им пожелимо да њихови дивни гласови и умјетност живе још много година и да наш град, одлазећи по свим континентима, промовишу на најбољи начин као што су то чинили и до сад. Град ће и даље морално и материјално стајати иза оваквих вриједности, јер „Србадија“ ради продуховљење нашег друштва, а оно што преносе младим нараштајима не може се ничим купити.