Official web site of
The City of Bijeljina

У Бијељини 1. децембра инфо-сесија о значају енергетске ефикасности


У оквиру пројекта „Декарбонизација стамбеног сектора“ у Бијељини ће 1. децембра 2023. године бити одржана информативна сесија посвећена енергетској ефикасности у стамбеном сектору, намијењена грађанима, потенцијално заинтересованим привредницима и запосленим у органима локалне управе. 
 
Ова инфо-сесија има за циљ подизање свијести грађана и грађанки о значају енергетске ефикасности, смањења емисије штетних гасова, као и о цијелом низу позитивних ефеката на друштво које са собом доносе иницијативе и инвестиције уложене у одрживи развој.
Стручњаци и чланови УНДП тима (уз подршку представника локалне управе који су учествовали у развоју финансијских механизама) грађанима приближе тему енергетске ефикасности у стамбеном сектору кроз презентацију и отворену дискусију и на тај начин активно учествују у подизању свијести о значају ових питања.

 
Оквирно, овај догађај ће се састојати из два дијела:
 
1. Презентациони блок (до 25 мин)
- Увод: Оквирна презентација значаја енергетске ефикасности у контексту ефеката на самоодрживост
- Презентација кључних налаза студије енергетске ефикасности и финансијских механизама развијених за дату локалну заједницу
2. Питања и одговори (до 45 минута)
- Увод: Потенцијал енергетске ефикасности (европска и регионална перспектива)
- Искуства стечена у развоју финансијских механизама (угао учесника у развоју и њихова разматрања могућих ефеката на локалну заједницу)
- Отворена дискусија
 
Информативна сесија ће бити одржана у Великој сали у главној згради Градске управе града Бијељина, са почетком у 11.00 часова.