Official web site of
The City of Bijeljina

Стварање предуслова за привлачење страних инвестиција

На сједници Привредног савјета Града Бијељина одржаној 12. септембра предложено је да се наставе активности на добијању сертификата о локалној самоуправи са повољним пословним окружењем (Business Friendly Certificate), као и активности на прикупљању промотивних материјала привредних субјеката на територији Града ради процјене и израде компаративних предности за улагање.

Привредни савјет Града Бијељина је основан у јулу ове године и чине га представници локалне управе, приватних компанија, јавних комуналних предузећа, Подручне привредне коморе, као и стручњаци међународних развојних агенција. За главне задатке Привредног савјета одређени су подршка развоју постојећих привредних капацитета и стварању нових, подстицање јавно-приватног дијалога, стварање боље инвестиционе климе и привлачење инвеститора, давање иницијатива републичким органима у циљу бржег економског развоја... Предсједник Савјета је Ђорђе Славињак, директор предузећа „Спектар дринк“, а потпредсједник је савјетник Градоначелника Владо Симеуновић.

Сви заинтересовани привредници, потенцијални улагачи и грађани могу предложити иницијативе које ће се разматрати на Привредном савјету преко електронске адресе[email protected]