Official web site of
The City of Bijeljina

Пандемија не омета милионске пројекте у Бијељини


         
​Градска управа Града Бијељина упоредо са борбом против пандемије вируса корона реализује пројекте вишемилионске вриједности, а градоначелник Мићо Мићић истиче да је само за асфалтирање путева у Семберији ове године обезбијеђено 3.630.000 конвертибилних марака.
- Модел по којем град обезбјеђује 70 одсто средстава за асфалтирање пута, а 30 одсто прикупљају мјештани, показао се као веома добар. Имамо много захтјева за асфалтирање и да би их испунили биће потребно додатних 700.000 КМ и још један тендер, а ребалансом буџета обезбиједићемо средства за ту намјену. Осим путева, Град учествује у субвенционисању изградње водоводне мреже са 80 одсто средстава, односно 70 одсто за расвјету – нагласио је први човјек Бијељине.
Говорећи о пројектима у ужем градском језгру, Мићић је истакао потпуну обнову Парка, укључујући постављање још једне шаховске табле и фигура за пензионере, те издвајање 300.000 КМ за поплочавање Трга.
- Осим што ће градски трг ускоро засјати новим изгледом, значајно је што ћемо на том мјесту поставити четири пуњача за електричне аутомобиле, а крајем сљедеће седмице очекујемо испоруку возила које ћемо користити за превоз лица са инвалидитетом, и то бесплатно. При крају је уређење канала Дашница који пролази кроз град, за шта смо са Владом Српске обезбиједили 5,2 милиона КМ, а биће уређени и сви мостови и ограде – каже Мићић.

 


Реконструкција Соколског дома, према ријечима градоначелника Бијељине, значиће много за Бијељинце и установе културе који ће се налазити у овом објекту.
- За нови изглед Соколског дома обезбиједили смо 1,4 милиона марака, а Влада Републике Српске донирала је 500.000 КМ. Грађани виде да се пуним темпом гради и нова аутобуска станица вриједна 3.200.000 КМ, а ту је и нова огледна фарма при Пољопривредној школи вриједности 1,2 милиона КМ, те нове радионице при Техничкој школи за које смо обезбиједили 1.100.000 КМ, а Влада ће нам помоћи током њиховог уређења.
Мићић је истакао и изградњу нове спортске сале и обданишта у Патковачи, што је заједничка заслуга влада Србије, Републике Српске и Града Бијељина.
- Ради се и на такозваном утопљавању спортске сале Гимназије, а претходно смо реконструисали кров и поставили нови паркет. При крају је пројекат наводњавања пољопривредног земљишта у Црњелову и Батковићу, пројекта вриједног око 12 милиона КМ, у којем Град учествује са 15 одсто средстава – рекао је Мићић.
Директор Дирекције за изградњу и развој града Младен Петровић, као један од важнијих пројеката који су у току, издвојио је изградњу улице од Равне горе до нове аутобуске станице, која ће носити име 9. јануар.
- Дужина саобраћајнице биће километар и по, а још 700 метара биће потребно за кружни ток и раскрсницу. Ријеч је о саобраћајници вриједној 5.000.000 КМ, која ће бити широка седам метара, са двије пјешачке и бициклистичком стазом, као и са више од 1.000 стабала – додао је Петровић.