Official web site of
The City of Bijeljina

ГРАД СУБВЕНЦИОНИШЕ ПРЕВОЗ УЧЕНИКА



Градоначелник  Љубиша Петровић потписао је данас уговоре са шест аутопревозника о субвенционисању превоза 1070 ученика основних и средњих школа са подручја Града Бијељина.
„Учешће Града у субвенционисању је 30 конвертибилних марака по ученику. На овај начин избјегли смо повећање цијене превоза, родитељима омогућили уштеду у кућном буџету, а аутопревозницима ублажили посљедице штете коју трпе због епидемије вируса корона“, истакао је Петровић.
 
Аутопревозник Милан Чутурић захвалио је градоначелнику и Градској управи на разумијевању које су исказали поводом субвенционисања.
„Цијена превоза за ученике остаје иста и износи од 45 до 75 КМ, у зависности од релације. Као што знате наша дјелатност је једна од најпогођенијих посљедицама вируса корона и зато нам је субвенција итекако добро дошла“, задовољан је Чутурић.
 


На састанку је било ријечи и о изналажењу бољих рјешења у вези са  функционисањем градског саобраћаја, нарочито у центру града.
„Заказали смо састанак за четвртак наредне седмице са представницима ресорних одјељења Градске управе, Полицијске управе Бијељина и аутопревозника, да бисмо чули стручна мишљења с циљем бољег регулисања саобраћаја“, најавио је градоначелник Петровић. Он је додао да ће се на овај начин кренути у поступак рјешавања проблема саобраћајне гужве и недостатка јавног градског превоза, оцјењујући као недопустиво да га други дан по величини у Републици Српској још нема.

Власник предузећа „Семберија-транспорт“ Пантелија Митровић поручио је да би увођење јавног превоза било веома значајно, како са аспекта повезивања руралног подручја са градом, тако и због јефтинијег превоза грађана.
„За превознике би то било изузетно корисно, јер би смо обезбиједили сигурније пословање и очување радних  мјеста. Уз договор са градоначелником, јавни превоз био би субвенционисан, као што је то пракса у већини развијених држава. Према досадашњим искуствима потребно је око годину дана да се изради квалитетна студија изводљивости, да бисмо кренули у реализацију, а ми смо данас са градоначелником започели разговоре на ту тему и очекујемо да овај пројекат и заживи“, закључио је Митровић.