Official web site of
The City of Bijeljina

ПЕТРОВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА КОШАРКАШИЦУ МАРИЦУ ГАЈИЋ



Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао је данас пријем за кошаркашицу Марицу Гајић, која је са репрезентацијом БиХ освојила пето мјесто на Европском првенству у кошарци.

Гајићева је захвалила градоначелнику на пријему, додајући да је до сада представљала Бијељину у најљепшем свјетлу и да ће наставити то да чини и убудуће.

„Прије пет година изабрали су ме на женском НБА драфту екипа Вашингтон Мистикс. Велика ми је жеља да испишем историју не само града Бијељина него и државе и тако сам постала прва жена из БиХ која је изабрана на НБА драфту  што је велика част и престиж“, додаје Гајићева.

Репрезентација БиХ се послије 22 године пласирала на Европско првенство и освојила пето мјесто, што им је омогућило да играју квалификације за Свјетско првенство, које се одржава сљедеће године у септембру.

"Надам се да ћемо се пласирати, те да ћемо на најбољи начин представљати нашу Бијељину", додала је она.

Петровић је захвалио Марици Гајић на постигнутим добрим резултатима и истакао да је она понос Бијељине и цијеле наше друштвене заједнице.

"Бијељина има успјешне спортисте и управо су они најбољи представници нашег града и Републике Српске. Град Бијељина ће и у наредном периоду пружати подршку женској кошарци и свим спортским клубовима, јер сматрамо да је спорт и те како важан за нашу дјецу", навео је Петровић.