Official web site of
The City of Bijeljina

ИЗЛОЖБA СЛИКА ЉИЉАНЕ ПОПОВИЋ У ГАЛЕРИЈИ



У Галерији Центра за културу ''Семберија'' синоћ је отворена изложба Љиљане Поповић која се сликарством бави још од средњошколских дана.
Историчар умјетнсти, Бојана Ракоњац, каже да дјела која чине ову изложбу заједно не формирају тематску цјелину, али да представљају одређену рекапитулацију досадашњег Љиљаниног стваралаштва.

''Све слике заузимају посебно мјесто у њеном раду, али имају и личну конотацију, те повезницу са догађајима и емоцијама из њеног приватног живота'', наводи Ракоњац.

Ово је Љиљанина друга самостална изложба, а више пута је излагала на колективним изложбама и салонима.

''Осим ликовних умјетности, бавим се и примјењеним умјетностима, као што је сценографија, али и уређење ентеријера. Страст према умјетности пратила ме је од дјетињства, а није ме напустила ни до данас. Сматрам да моје стваралаштво напокон стиче умјетничку зрелост и да сада имам довољно времена за рад на свом опусу'', рекла је Љиљана.

Отварању изложбе је присуствовао и Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

„Изложба умјетничких дјела наше Љиљане Поповић је прави примјер како на невјероватан начин са фантастичним контрастима спојити и дизајн и сценографију и сликарство и све оставити на платну да посматрач буде затечен нивоом детаља. Оно што само умјетничко дјело са собом носи и израз слободарског духа наше умјетнице и свих умјетника на подручју нашег Града треба преточити и представити младим нараштајима кроз умјетничке радионице, школе сликарства и свих других грана умјетности.“, закључио је Петровић.