Official web site of
The City of Bijeljina

​УЉА НА ПЛАТНУ СЊЕЖАНЕ АНДРИЋ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ



У Центру за културу „Семберија“ синоћ је отворена прва самостална изложба Сњежане Андрић, сликарке из Бијељине.
Циљ ове самоуке сликарке био је да у колориту живих и животних боја унесе наду за боље сутра, али и хармонију између човјека и природе.
„Слике су углавном уља на платну и први пут у животу сам рекла да сам вријеме уложила „себе у себе“, а након одласка у пензију, оживјела сам креативност у сликању, остваривши тако гимназијске снове. Ипак, ова изложба не би била одржана без подршке Градске управе“, истиче Сњежана Андрић.
Изложбу је отворио градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, који је нагласио да су овакве изложбе људи са вишеструким дјелима, пословима, осјећајем и дужности према локалној заједници, друштву, младим нараштајима, потврда да они могу квалитетно радити, бити подржани и препознати за свој дугогодишњи професионални стручни рад, који је предан друштвеној заједници кроз умјетност, културу и стваралаштво.
„Сњежана Андрић је примјер како се слободни умјетнички дух, са унутрашњим осјећајем емоцијама и човјековим склопом може пренијети у квалитетна умјетничка дјела са душом. Осјећај који oна има према друштвеној заједници, с циљем да буде јединствен, препознат је и подржан од стране Градске управе“, додао је Петровић.