Official web site of
The City of Bijeljina

Савска регата биће одржана 1. августа



Шеста Савска регата биће одржана 1. августа 2021. године. Полазна тачка регате је у 10 часова са стартне позиције „Спрудови“ на ријеци Сави – рејон скелског прелаза Суботиште у Црњелову. Траса регате је дуга 25 километара, a долазак учесника на циљ у Рачи очекује се у 16 часова.

У току мјесеца јула екипа састављена од представника граничне полиције, Туристичке организације Бијељина, Одсјека за цивилну заштиту, ронилачких клубова „Пантери“ и „Наутилус“, извршиће контролу и обилазак комплетне маршуте од старта до циља регате ради сагледавња стања и уочавања евентуалних критичних тачака на води и предузимања мјера безвједности током регате.
Дан прије одржавања регате, 31. јула, извршиће се припрема кампа и прихват учесника регате у поподневним часовима.

Као и претходних година предвиђено је да не учествују чамци на моторни погон, а организатори и ове године најављују добру атмосферу и очекују да ће учесници понијети лијепе утиске са ове регате.

Најава учешћа у регати вршиће се у Туристичкој организацији Града Бијељина од 14. јула, радним данима од 7 до 15 часова, гдје се могу добити и остале потребне информације у вези регате.