Official web site of
The City of Bijeljina

ОДРЖАНА ШЕСТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА




Одборници Скупштине града Бијељина на данашњој шестој сједници градског парламента усвојили су одлуку о субвенцијама за свако новорођено дијете у граду Бијељина.
Предсједник скупштине Александар Ђурђевић, рекао је да је на сједници владала здрава дискусија , те да је велики број одлука донесен једногласно.

„Одборници у првом дијелу засиједања усвојили су Одлуку о додјели субвенције од 100 КМ за новорођено дијете и субвенционисање цијене боравка дјеце у приватним вртићима од 10 одсто, Приједлог одлуке о утврђивању статуса удружења од општег интереса, с тим што је скупштинским заључком затражено да се ребалансом буџета Града обезбиједе средства за нова удружења. Донесено је неколико одлука о стицању својине, Приједлог одлуке о оснивању развојне агенције Града Бијељина, док је на дораду враћен Приједлог рада зимске службе за период 2021‐2022. година и Приједлог програма о начину коришћења новчаних средстава прикупљених на основу посебних водних накнада за 2021. годину“, рекао је Ђурђевић.

Приједлог одлуке о допунама одлуке са посебним услугама и накнадама у Одјељењу за општу управу није добио пролазну оцјену док је Програм развоја спорта усвојен једногласно .

У другом дијелу сједнице одборници су разматрали Информацију о раду Полицијске управе, Извјештаје о раду и финансијском пословању“Комуналца“, Градског позоришта и Градске топлане као и одређен број извјештаја и информација комуналне природе, те извјештаје о стању запослености и незапослености на подручју града.
Градоначелник Љубиша Петровић поздравио је усвајање одлуке о субвенцији родитељима/старатељима.

„Ова одлука је дио пронаталитетне политике и за ову годину су то симболични износи. За наредну годину субвенције би требале бити далеко веће и за новорођенчад и за дјецу у приватним вртићима“, рекао је Петровић. Он је додао да ће Градска управа покренути рад Савјета за безбиједност како би се разматрали аспекти безбиједности на подручју града.