Official web site of
The City of Bijeljina

Седми Дан отворених врата у Градској кући и прилика за непосредан разговор са грађанима



Бројни грађани Бијељине искористили су још једну прилику да на Дану отворених врата у Градској кући, односно, у непосредном разговору са градоначелнком Љубишом Петровићем и његовим сарадницима, изложе проблеме с којим се суочавају, али и предложе рјешења за унапређење квалитета живота у Семберији.

- Међу темама о којима смо разговарали са нашим суграђанима, прије свега бих издвојио теме које се тичу функционисања заједница етажних власника, односно проблема грађана који живе у вишепородичним стамбеним објектима. У овој области има нагомиланих проблема, али често је проблем и у недовољно законски регулисаним питањима. Мислим да је добро што су на једном мјесту представници Комуналне полиције и градске Инспекције, како бисмо ушли у суштину проблема и покушали да нађемо рјешења. Наш посао јесте да нађемо рјешења за проблеме, које је некад могуће ријешити брзо, али у неким случајевима потребна је додатна документација, што самим тим, одлаже могућност рјешења – појашњава градоначелник Петровић.

На седмом Дану отворених врата грађани су поднијели и неколико иницијатива за асфалтирање путева у сеоским мјесним заједницама.
- Асфалтирање појединих дионица путева у мјесним заједницама је у плану и сва буџетска средства предвиђена за изградњу комуналне инфраструктуре биће уложена у побољшање живота у сеоским и градским мјесним заједницама. Тренутно имамо непријатну ситуацију да је понуђач који је побиједио на тендеру за кошење путних појаса у западном дијелу Семберије одустао од потписивања уговора, због ниске цијене коју је сам излицитирао. Градска управа ће учинити све да нађе начин да се путни појасеви косе и у овим селима, како би се грађани кретали путевима уз добру прегледност, као што је то и у остатку Семберије – најавио је Петровић.

Могућност запослења је и овом приликом била међу честим темама разговора, а градоначелник Петровић је истакао да ће приликом запошљавања у Градској управи бити строго поштоване законске процедуре, односно, да ће Градска управа бити примјер транспарентности приликом запошљавања нових службеника.