Official web site of
The City of Bijeljina

ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ БИЛЕЋИ



​Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић боравио је данас са сарадницима у радној и пријатељској посјети Билећи.
„У конструктивном дијалогу смо отворили неколико тема које се тичу градских, односно општинских управа, као и потешкоћама материјалне и инфраструктурне природе, aли и о сарадњи између Билеће и Бијељине“, рекао је Петровић, подсјећајући да се током поплава које су 2014. подине погодиле Бијељину, Билећа братски одазвала, а да се сада Бијељина са својим капацитетима понудила да помогну у гашењу пожара који су погодили подручје Билеће.
„Ми ћемо у наредном периоду, током званичних посјета, преко ресорних одјељења и одсјека ниво сарадње додатно подићи и мотивисати. Сарађиваћемо на пољима урбанизма, пољопривреде, енергетске ефикасности... Циљ нам је да нашем народу осигурамо бољу будућност и да се боримо за сваког младог човјека,“ нагласио је Петровић.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић изразио је задовољство што су овај град посјетили велики пријатељи Билеће.
„Овај састанак је био јако користан и значајан. Размијенили смо искуства и са градоначелником Петровићем разговарали о начинима рјешавања одређених проблема. Раније је Бијељина понудила помоћ Билећи у рјешавању проблема са пожарима. Били су спремни да пошаљу екипе да помогну нашим ватрогасцима. Пријатељски однос са Бијељином његујемо још од 2014. године.“, каже Вујовић.
Недавно су начелник општине Билећа и његов замјеник Никола Бајовић присуствовали обиљежавању Крсне славе Града Бијељина - Светог великомученика Пантелејмона.
„Желио бих још једном да се захвалим Бијељини на дивном дочеку и пријатељском односу. Надам се да ће и градоначелник Петровић присуствовати слави наше општине у јануару наредне године“, закључио је Вујовић.