Official web site of
The City of Bijeljina

Нови премјер у к.о. Љељенча и Хасе-Бријесница




Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове започела је израду новог премјера за катастарске општине Љељенча и Хасе-Бријесница. Теренски радови у овом процесу ће бити започети до краја текућег мјесеца и трајаће до маја наредне године.
 
- Тренутни премјер у овим катастарским општинама је рађен 1953. године и катастарска евиденција је достигла велику разлику у односу на стање на терену, те одржавање постојећег стања више није могуће. Циљ новог премјера је да се прецизно одреди положај непокретности у простору, као и да се утврде права нам њима. На овом састанку упознали смо представнике Града Бијељина са планираним радовима и начину на који ће јавност бити обавијештена о премјеру. У првој фази премјера обавијештавамо јавност и појединце на чијим парцелама се врши премјер о планираном току и начину извођења радова, у чему велику улогу има и Градска управа. Након пријема обавијештења сви власници су обавезни да прописно обиљеже своје непокретности, у складу са упутствима добијеним од стране извођача радова, као и да теренским екипама омогуће приступ својим парцелама - истакао је савјетник директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Милорад Елез.
 
Поводом почетка прве фазе радова организован је радни састанак представника Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, Градске управе Града Бијељина, извођача радова компаније „Радис“ из Источног Сарајева и подизвођача за територију Града Бијељина компаније ДОО „Кинг“ из Добоја.
 
- Град Бијељина ће пружити сву неопходну подршку извођачима радова. Позивам све становнике ове три мјесне заједнице, тј. двије катастарске општине, на сарадњу у овом процесу и желим да их подсјетим да је читав процес бесплатан и користан за све власнике непокретности. Такође, позивам их да буду физички присутни током премјера њихових парцела, а о терминима и начину правилног обиљежавања ће бити појединачно обавијештени. Представници извођача премјера ће током овог процеса бити присутни у канцеларијама мјесних заједница и пружаће све неопходне информације заинтересованим грађанима. Свима нам је у интересу да имамо прецизне катастарске податке и уредно стање на терену, то ће нам олакшати даљи рад и отклониће многе препреке у пословним и међуљудским односима - нагласио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.