Official web site of
The City of Bijeljina

ЗАКЉУЧЦИ СА 28. ВАНРЕДНЕ СЈЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ШТАБА



Градски штаб за ванредне ситуације Града Бијељина одржао је дана 31.08.2021.године 28.ванредну сједницу у овој години на којој су дониjeти сљедећи закључци:
 
  • Епидемиолошка ситуација на подручју Града Бијељина се компликује и очекује се интензивни пораст броја заражених у наредном периоду.
  •  Апелује се на становништво да се вакцинише, као и да лица која су се вакцинисала у Републици Србији изврше пријаву о вакцинацији код свог породичног љекара, или  у Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Бијељина, а у циљу комплетирања података о броју вакцинисаних лица на подручју града Бијељина.
  • Са почетком школске године интензивно вршити  инспекцијски надзор у основним и средњим школама у провођењу мјера епидемиолошке заштите прописаних од стране Института за јавно здравство Републике Српске.
  •  Налаже се надлежној градској инспекцији да приоритетно врши израду и доставу рјешења обољелим лицима од вируса корона и лицима која су била у непосредном контакту са обољелим, као и вршење контроле наведених лица од стране комуналне полиције.
  • У потпуности ускладити Наредбу Градског штаба са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације за спровођење мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској  који је донијет на 97. сједници одржаној 30.08.2021.године а којим се постојеће мјере продужавају до 13.09.2021.године.