Official web site of
The City of Bijeljina

ДАН ГРАДА - ПРИЈЕМ ЗА СУБНОР И ОДАВАЊЕ ПОШТЕ БОРЦИМА НОР-а



Бијељина данас обиљежава Дан Града, установљен у знак сјећања на годишњицу ослобођења од фашистичког окупатора у Другом свјетском рату.

Тим поводом је организован пријем за борце Народноослободилачког рата, представнике СУБНОР-а и поштоваоце антифашистичке борбе.
- Не смијемо заборавити велике жртве и борбу народа против фашизма као највећег зла у историји. Ова идеологија и све што ја изазвала била је огромна опасност за читаво човјечанство и дан када је Бијељина ослобођена од тог зла један је од најзначајнијих датума у историји Семберије - истакао је савјетник градоначелника Радослав Остојић.

Предсједник скупштине Александар Ђурђевић подсјетио је да је Семберија дала важан допринос у борби против фашизма и да је из Бијељине погинуло око 1.800 бораца и жртава фашистичког терора.
‐ На данашњи дан 1943. године, Бијељина је први пут ослобођена од фашистичког окупатора. Овај датум ће остати уписан у слободарску и антифашистичку историју нашег краја ‐ нагласио је Ђурђевић.

Обиљежавању Дана Града присуствовале су бројне делегације удружења бораца, потомака и поштовалаца тековина Народноослободилачког рата, међу којима су били гости из Сремске Митровице, Инђије, Руме, Шида, Новог Сада, Вуковара, Сребреника, Градачца, Новог Сада, Брчког, Шековића, Јарка, Манђелоса, Лаћарка и Краљева.

Предсједник градске организације СУБНОР Михајло Видић је оцијенио да је успостављена добра сарадња са Градском управом у оквиру које су, између осталог, враћене бисте народних хероја у Градски парк.
- Надамо се да ћемо ову сарадњу наставити и да ћемо заједно одржавати споменике из Народноослободилаког рата и тако послати поруку млађим генерацијама да животи дани у борби за слободу нису били узалуд – поручио је Видић.

Након пријема, представници руководства Града, бијељинског и гостујућих СУБНОР-а одали су пошту и положили цвијеће на споменике народним херојима из Бијељине.