Official web site of
The City of Bijeljina

Признања за најбоље волонтере



Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао је данас, поводом Међународног дана волонтера који се обиљежава 5. децембра, пријем за добитника награде Града Бијељина за изузетне волонтерске активности за 2021. годину и добитнике захвалница за изузетан волонтерски активизам.

- Волонтерски рад, како појединаца, тако и удружења дао је значајне резултате у протеклом периоду на подручју Бијељине. Волонтерски активизам је постигао много за Бијељину и њене грађане. Могли смо видјети како то изгледа када се десе природне катастрофе, поплаве или тренутно актуелна пандемија, због чега смо имали велики број наших суграђана који су због болести изоловани у својим домовима. Ови људи, као и сви други волонтери на подручју нашег града, су људи великог срца, унутрашње енергије, храбрости и одлучности, који својим примјером чине и друге људе хуманијим – истакао је градоначелник Петровић.

Награда Града Бијељина за изузетне волонтерске активности у 2021. години припала је Драгану Вулину.
- Моја мотивација да се бавим волонтерским радом, путем пројеката на којима сам ангажован, је жеља да помогнем локалној заједници – нагласио је Вулин.

Цвији Мишић је уручена захвалница за изузетан волонтерски активизам. Она сматра да је образовање младих кључно за развој друштва.
- Моја активност је тренутно усмјерена на помоћ у едуковању дјеце и жена Ромкиња, а такође сам била активна у организацији хуманитарних базара у протеклих десет година – додаје Мишићева.

У име Удружења за развој и едукацију младих „Сигуран корак“ захвалницу је преузела Виолета Мркаљевић. Ово Удружење постоји од септембра 2017. године, а карактерише га заједнички рад младих људи са циљем смањења дискриминације Рома и других маргинализованих група у локалној заједници.
 - Овакав вид активности са маргинализованим групама становништва је заправо пут да се оне развијају кроз неформално образовање, те да се подстиче свијест о чињеници да сваки појединац може да учини много у циљу помоћи онима којима је то потребно – истакла је Мркаљевић.