Official web site of
The City of Bijeljina

Регионално удружење ампутираца организовало турнир у пецању




На „Швапским адама“ одржан је јубиларни, десети по реду, турнир у пецању удицом на пловак, који организује Регионално удружење ампутираца Бијељина.
 
- Захвални см градоначелнику и Градској управи на подршци организацији овог турнира, као и цјелокупном раду Регионалчног удружења ампутираца. Овакви догађаји су значајни за ампутирце и особе са инвалидитетом јер нам омогућавају да се дружимо и уживамо у природи, а ово је и добра прилика за размјену искустава у превазилажењу тешкоћа узрокованих инвалидитетом - истакао је члан Управног одбора Регионалног удружења ампутираца Бијељина Јовица Шурбат.
 
На турниру учествује десет екипа, од којих су двије из Брчког и једна из Србије. У свакој екипи су по три такмичара, а екипа чији укупан улов буде имао највећу тежину ће бити побједник.
 
- Драго нам је што овај турнир, из године у годину, окупља све већи број такмичара, од којих су неки и из других локалник заједница Србије и БиХ. Високе температуре нису поколебале заљубљенике у ову прелијепу природу на „Швапским адама“ и спортски дух наших риболоваца. Наставићемо да, материјално и морално, подржавамо активности наших ампутираца, као и све манифестације које побољшавају статус особа са инвалидитетом, рађају пријатељства и чувају природу - нагласио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.