Official web site of
The City of Bijeljina

Вечерас ће бити изабрано ново руководство ФК „Радник“




Вечерас у 20 часова биће одржана ванредна сједница Скупштине ФК „Радник“ на којој ће бити изабрано ново руководство клуба, најавио је на данашњем састанку, који је одржан на стадиону „Радника“, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.
 
- Састанак је одржан у нимало лаким околностима за ФК „Радник“. Нажалост, клуб већ годинама има велика дуговања, а до таквог стања смо дошли заслугом више претходних управа. Блокада рачуна „Радника“ настала је због дуговања према Пореској управи, иако то није случај са другим клубовима који дугују и по неколико пута више. Град је цијели износ предвиђен буџетом за 2022. годину „Раднику“ уплатио у првој половини године, али играчи и запослени, и поред свега, нису примили више мјесечних плата. Градска управа ће у ребалансу буџета предложити додатна издвајања за овај клуб, а организоваћемо и донаторско вече за спас „Радника“. Наша основна порука је да ће „Радник“ опстати и да ће играти Прву лигу Републике Српске, као и да ће сви у Бијељини, без обзира на политичке боје, стати под плаву заставу „Радника“ - истакао је градоначелник Петровић.
 
Дугови „Радника“ према Пореској управи Републике Српске износе преко 2.300.000 конвертибилних марака, а Град Бијељина је клубу уплатио 376.000 КМ у првих 6 мјесеци текуће године.
 
- Састанак је прошао добро и очекујемо много од градоначелника и нове управе. Знамо да се у њој налазе људи који су били дио историје овог клуба и који имају вољу да исправе досадашње грешке. Познати смо као народ који се окупља у тешким временима, а то очекујемо и овог пута. Градоначелник има најјачу подршку од нас, обичних људи, и надамо се да ће све бити онако како смо се данас договорили, без обзира на препреке и саботаже, које очекујемо - нагласио је предсједник удружења „Радникови навијачи“ Игор Гагић.