Official web site of
The City of Bijeljina

НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ ВОЛОНТЕРЕ



Поводом Међународног дана волонтера, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић додијелио је награде и захвалнице за волонтерски активизам.
Уз честитке добитницима ових награда и признања, градоначелник Петровић је упутио ријечи захвалности за њихову хуманост, посвећеност и несебично давање.
- Задатак Града је да подржава овакве и сличне акције кроз свој буџет и могу да најавим скору адаптацију просторија у сутерену Центра за културу, које ће у будућности бити на располагању за омладинско организовање. Волонтирање подразумијева постојање добре воље, а управо та добра воља је оно што наш град и сваку средину може учинити бољим, напреднијим и хуманијим - поручио је Петровић.

Да за волонтеризам нису битне године доказала је и осамдесеттрогодишња Душанка Глишић, која је више од деценије активиста Удружења жена са инвалидитетом ,,Импулс“, а овом приликом је добила захвалницу за свој рад и труд.
- Волонтеризам живи са нама. Кроз њега се упознајемо и учимо, његујемо толеранцију и различитости, а боримо се и за равноправност свих људи. На том путу истрајавамо још од 2005. године и ова награда је подстрек да наставимо даље, али и потврда да радимо добро и идемо путем срца, а управо то је волонтеризам - истакла је Тања Милинковић, извршни директор Удружења „Импулс“, које је добитник награде за волонтерски активизам.

Награду за волонтерски ангажман у протеклој години добио је и млади Лука Милошевић који је већ осам година, од своје 13. године, активиста Градске организације Црвеног крста, а да оваква захвалница није признање само једној особи, већ свим људима који учествују у акцијама, рекла је Хелена Стојић, дугогодишњи волонтер Удружења „Руке“ из Сарајева, члан  Планинарско-еколошког друштва „Мајевица“ и члан Удружења грађана „Ада“, која је такође, за свој рад и труд добила захвалницу града.

Дан волонтера се обиљежава 5. децембра од 1985. године,  као подсјећање на дан када је осмишљен Програм Уједињених Нација за волонтере. Обиљежавање овог празника у Граду Бијељина је традиција дуга једанаест година.