Official web site of
The City of Bijeljina

НАСТАВЉЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА АМБУЛАНТИ У СЕМБЕРИЈИ


Фото: Гордана Перић Живановић
 
Градска управа града Бијељина наставља са реконструкцијом објеката амбуланти породичне медицине широм Семберије. У буџету за 2022. годину обезбијеђена су средства за обнову и уређење амбуланти у Јањи, Горњем Црњелову, Великој Обарској, Броцу, Сувом Пољу и у Мајевичкој улици у Бијељини у укупном износу од 133.000 конвертибилних марака, с тим да је изабрани понуђач (Д.о.о. „Прогрес“ Братунац) за извођење радова на објекту у Великој Обарској у међувремену одустао од потписивања уговора, а поступак је поништен.
 
У склопу амбуланте у Јањи уклоњен је један објекат, а вриједност изведених радова износила је 8.500 конвертибилних марака.
 
Прецизније речено, реконструкција здравствене амбуланте у Горњем Црњелову коштала је  непуних 12.000 КМ, у Сувом Пољу 16.500 КМ, Броцу непуних 26.000, док је за објекат у Мајевичкој улици издвојено више од 70.000 конвертибилних марака.
 
Градско Одјељење за друштвене дјелатности је у План јавних набавки за 2023. годину уврстило и реконструкцију здравствених амбуланти у Великој Обарској и Амајлијама. За ове двије инвестиције планирано је 79,5 хиљада конвертибилних марака. 
 
Током  2022. године средствима из донација од стране Међународне организације за миграције (ИОМ), а у сарадњи са Амбасадом Краљевине Норвешке, реконструисана је и амбуланта у Вршанима. Вриједност радова износила је 48.000 конвертибилних марака, а радови су обухватили реконструкцију унутрашњег простора и постављање рампе за особе са инвалидитетом.